Cercuri şi pătrate

Acesta e un text pentru cei care au descoperit că netul poate să ajute la BAC. Care caută soluţii la probleme universal valabile: cum să ne pregătim pentru BAC când timpul rămas până la examen e atât de scurt? Ce trebuie să ştiu ca să iau BAC-ul? Ce trebuie să învăţ pentru BAC? Cum mă pregătesc pentru BAC în cel mai scurt timp? Care e esenţa esenţelor de ştiut la BAC?

Unii îşi cumpără memorizatoare şi memorează. Eu vă propun altceva: exerciţii de gândire laterală. Nu vă ajută fix la o materie, ci la toate materiile. E un fel de încălzire mentală, care oferă o mai mare flexibilitate de gândire. Adică ceea ce ar fi trebuit să faceţi în cei patru ani de liceu şi n-aţi făcut 🙂 E ca şi când înainte de un meci de fotbal faceţi un pic de gimnastică.

Exerciţiu: De ce sunt sunt capacele de canal rotunde şi nu pătrate? Nu vă grăbiţi să trageţi cu ochiul la răspuns. Mai bine ascultaţi un pic de muzică bună.

Răspuns: Pentru un capac pătrat există riscul de a cădea în gaură, diagonala fiind mai mare decât latura. În cazul unui cerc acest pericol nu există. Altfel spus, poţi să lucrezi în canal fără teama că vreun Dorel care se mişcă cu ceva talent o să-ţi dea cu capacul în cap. (scuze celor pe care îi cheamă aşa)

Dacă vreţi mai multe, şi ştiţi şi ceva engleză poftiţi aici, la exerciţii clasice de gândire laterală.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s