Pe cine întrebam toate acestea înainte de a-l întreba pe Google?

Potrivit unei analize efectuate de ComScore, în mai 2011 Google a trecut pragul de 1 miliard de vizitatori unici pe lună. Care probabil au efectuat împreună câteva miliarde de căutări pe internet. Sunt unii care estimează că sunt aproximativ 90 de miliarde de căutări în fiecare lună doar pe Google, lăsând deoparte celelalte motoare de căutare existente.

Cui adresau aceşti oameni aceste întrebări înainte să existe internetul? Pe cine întrebam toate acestea înainte de a-l întreba pe Google?

Trei răspunsuri posibile îmi vin acum în minte:

1. Înaintea erei google oamenii discutau mai mult între ei. Adică trăiau mai mult în lumea reală decât în cea virtuală. În acest caz, era google este un pas înapoi.

2. Înaintea erei google oamenii aveau mai puţine curiozităţi, trăiau în mai mare măsură în virtutea obişnuinţelor. În acest caz, era google este un progres.

3. Căutările actuale pe net nu au caracterul unor întrebări. O căutare e altceva decât o întrebare. Multe dintre acestea sunt 2-3 substantive care nu sunt legate prin niciun verb. Altfel spus, atunci când caută pe net ceva, oamenii nu prea ştiu ce caută. E doar o fascinaţie asemănătoare cu tragerea unui bilet de loterie. Dai un search şi vezi ce iese. Şi apoi navighezi în altă parte, adică tragi alt bilet de loterie. În acest caz, ce înseamnă era google?

Desigur, răspunsurile şi nedumeririle mele de mai sus sunt foarte limitate. Cu siguranţă ar putea fi extinse exersând gândirea de tip lateral, de care am pomenit în textele anterioare.

Lasă un comentariu