Gândeşte lateral ! Investeşte la Bursă !

Un lider joacă la Bursă. Iată de ce gândesc astfel:

A fi lider înseamnă a avea curajul de a te folosi de propria minte şi a lua decizii. E vorba inclusiv de decizii financiare.

Hai să o luăm pe rând. Ce fel de decizii financiare poţi lua?

1. Să economiseşti; să depui banii la bancă şi să aştepţi liniştit o dobândă sigură, fără să-ţi baţi capul prea mult. Risc minim, curaj minim. O decizie înţeleaptă în anumite limite.

2. Să îţi construieşti propria afacere; de obicei presupune să arunci în joc sume mari de bani (economisite sau moştenite anterior, dar de cele mai multe ori împrumutate de la bănci). Risc maxim, curaj maxim; Nu toţi întrunesc toate condiţiile pentru a duce la bun sfârşit o asemenea acţiune îndrăzneaţă.

3. Să cumperi o parte (deseori foarte mică) dintr-o afacere care deja există; asta înseamnă să investeşti la Bursă. Dacă nu eşti foarte grăbit, poţi obţine rezultate semnificative în termeni de profit pe termen mediu şi lung.

Gândeşte lateral! Arată că ai stofă de lider! Nu accepta necritic opiniile celor care spun că doar marii rechini financiari sau cei cu doctorate în economie pot să joace la bursă! Eu cred că orice om care gândeşte cu propria sa minte poate ajunge la concluzia că investiţia pe termen lung în Bursă e o decizie înţeleaptă.

De ce ai nevoie ca să investeşti la Bursă? La ora actuală, în România, de gândire nonconformistă, adică laterală (sunt foarte puţini cei care investesc pe bursă, din păcate).

Apoi de un broker, adică o societate financiară care să cumpere şi să vândă pentru tine acţiuni, în schimbul unui comision.

Şi, bineînţeles, de bani. Zici că nu ai bani? renunţatul la fumat ar produce o economisire de aproximativ 3000 RON pe an. Anul următor ai 3000 RON pe care să-i „arzi” la Bursă.

Şi nu în ultimul rând, de o strategie de investiţii (pe care tu o alegi, nu brokerul) şi răbdare. Pe termen mediu şi lung te vei felicita. Ai luat o decizie înţeleaptă.

La urma urmei, e şi o formă de patriotism. Investind pe termen lung în Bursă, investeşti de fapt în România. Ştiaţi că rulajul zilnic al Bursei de Valori din Bucureşti este de doar 10 milioane euro, în timp ce Bursa de la Varşovia învârte circa 300 de milioane? Dacă vrem să prindem din urmă Polonia, ar trebui să fim mai patrioţi. Putem face asta şi investind la BVB.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s