Ce mă fac, banii NU sunt o problemă !?!

Ştiu că pare o întrebare cinică pentru cineva care se zbate să supravieţuiască de la o lună la alta. Sau poate chiar mai rău, de la o zi la alta.

Din punctul meu de vedere, însă, este o întrebare fundamentală. Într-o viaţă de om trebuie să te confrunţi sincer, doar tu cu tine însuţi/însăţi cu această întrebare. Ce ai face dacă pentru tine banii nu ar constitui o problemă? Trebuie să facem acest efort de imaginaţie pentru a duce o viaţă bună.

Nu e o întrebare utopică. Poţi chiar să ajungi realmente într-o asemenea situaţie. Imaginaţi-vă pe cineva care ar fi cumpărat în 1986 acţiuni la firma Microsoft. Astăzi ar fi într-o asemenea situaţie. Poate chiar sunt persoane care au investit în România în acţiuni prin anii ’90 şi sunt confruntaţi cu o asemenea situaţie.

De dragul discursului argumentativ, să presupunem însă că n-ar fi posibilă o atare situaţie. Chiar şi aşa întrebarea merită pusă. Este un foarte bun etalon pentru a măsura la ce distanţă suntem, în viaţa nostră de toate zilele, de ceea ce visăm să facem cu adevărat.

Aflăm care ne sunt visele şi priorităţile. Pentru acest fapt este importantă întrebarea. Dacă ceea ce facem efectiv acum, când banii sunt o problemă serioasă, se află la distanţă prea mare faţă de ceea ce am face în situaţia ipotetică avansată anterior, avem o problemă. Trebuie să ne recalibrăm acţiunile astfel încât să se apropie mai mult de idealurile noastre. Altfel nu putem duce o viaţă bună.

Fă ceea ce faci în primul rând pentru că vrei să faci lucrul acela. Şi dacă tot îl faci, fă-l bine. Unul dintre cele mai interesante locuri de muncă pe care le-am avut chiar avea ca slogan ideea asta: „Dacă un lucru merită făcut, atunci merită făcut bine„.

Ca şi când banii n-ar conta, aş adăuga eu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s