Trei broscuțe

Haide, public-o! Să vedem câți oameni or să viziteze povestea mea! E o poveste pentru copii. De citit seara. Altceva nimic.

Au fost odată trei broscuțe, care într-o zi au plecat într-o excursie. Au plecat să găsească o piatră fermecată. Și au plecat cu mașina. Când au ajuns pe un deal, una dintre broscuțe a văzut o peșteră. Celelalte broscuțe au mers cu ea. Au stat peste noapte și-au făcut un foc. Dimineață s-au dus până la munte. Acolo au găsit niște litere desenate pe perete. Ele au citit cuvintele și din podea a coborât o scară. Înăuntru era un drum. Și ele au mers până la o poartă. Și poarta era închisă. Au stat toată noaptea să caute indicii. Altă broscuță a găsit o manetă și poarta s-a deschis. Apoi, au mers într-o altă încăpere. Acolo era o mumie. Și lângă ea era un perete care avea o gaură. Lângă perete era o cutie. Broscuțele au luat diamantul din cutie și au pus diamantul în gaura din perete. Apoi, mumia a intrat în sarcofag. Și broscuțele au mers mai departe.
Fratele lor  e bolnav. Ele caută piatra pentru a face un suc pentru fratele lor mai mic. Fratele lor este bolnav de boala brozina. Boala asta a venit de la cel mai furios copac, care a fost tăiat de tăietorii-broaște. Și acum se răzbună copacul pe broscuțe.
Sucul din piatră se face, luând o pâlnie, dar mai întâi găurind piatra în vârf. Luăm o cană și punem pâlnia deasupra. Apoi apăsăm cu toată forța pe piatră. Atunci, sucul o să iasă din piatră.
Broscuțele au ajuns într-o cameră și în camera aia era un cal nărăvaș. Dar era legat. Broscuțele i-au dat un măr și apoi au reușit să-l îmblânzească pe cal. S-au urcat pe cal toate trei și au mers ele până au găsit o scară. Au lăsat calul jos și una dintre broscuțe s-a urcat pe scară. Altă broscuță s-a dus pe scări în jos. A treia broscuță a stat cu calul. Broscuța care s-a urcat pe scări a găsit o încăpere cu multe diamante. Nu știa care era cel albastru, dintre toate acele diamante roz. Ea a coborât și i-a spus răspunsul celei de jos. Broscuța care a coborât a găsit multe sarcofage. A urcat și ea și le-a zis broscuțelor că n-a găsit nimic.
Unchiul lor, Harry, le-a spus unde se află piatra. El locuiește prin apropiere. Harry știe de la bunica lui, care este magiciană. Ea aflase unde e piatra prin globul ei de cristal.
Broscuțele au înaintat până au găsit o baltă. Una dintre broscuțe zicea că nu pot înainta pentru că balta este cu lavă. Altă broscuță a văzut o scândură. Au pus-o pe baltă și au trecut pe ea. În mijloc era un mic stâlp și pe stâlp era pus diamantul albastru. Broscuțele au luat diamantul și broscuța care se urcase pe scară le-a zis că, atunci când a urcat ea sus, era o gaură în perete, care ducea afară. Broscuțele au mers înapoi pe cal și s-au urcat pe scară. Una a rămas cu calul. Când au ajuns sus cele două broscuțe, au chemat-o și pe a treia. Aceasta legase calul, ca să nu fugă. Când au ajuns toate trei sus au ieșit pe rând pe gaură.
Diamantul albastru face diferența dintre piatra fermecată și alte pietre obișnuite. Face diferența pentru că diamantul albastru are în mijloc un punct roșu. Asta înseamnă că e magic. Piatra obișnuită, când se apropie de diamant, cade dacă este lăsată de cineva din mână. Pe când piatra fermecată, când îi dă drumul cineva, și aceasta este în jurul diamantului, plutește.
Au chemat un unicorn și acesta a dus broscuțele la magazinul tatălui lor. Broscuțele au stat peste noapte și au mâncat supă de tăiței și au băut apă. Dimineața, au plecat iarăși, la fratele lor mai mic și bolnav. I-au dat fratelui o supă caldă și o jucărie. Apoi el s-a culcat. Și broscuțele au plecat iarăși la drum.
Ele au plecat cu calul bunicului lor. Au mers cu calul până la o peșteră. Peștera se numea Ocobrasc. Acolo au găsit piatra. S-au întors repede acasă. Bunicul lor a dat gaura în vârful pietrei fermecate și o gaură mai mare în diamant. Apoi a băgat piatra în gaura din diamant. Broscuțele au făcut sucul și au amestecat sucul cu supa. I-au dat fratelui lor mai mic. El a băut supa și s-a făcut bine. Toate broscuțele l-au îmbrățișat.
Tatăl lor venise de la muncă. Când a văzut că fiul său este sănătos, tatăl și-a îmbrățișat fiul. Mama a venit peste zece minute. Mama și-a pupat fiul și au mers cu toții la înghețată. Fiului cel mic îi plăcea înghețata de ananas. Cele trei broscuțe aveau câte o înghețată de căpșuni. Tatălui îi plăcea înghețată de ciocolată și mamei cea de pepene galben. Bunicul avea o înghețată de fistic.  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s