Lider: două criterii

Prima dezbatere televizată dintre președintele democrat, Barack Obama, și contracandidatul său republican, Mitt Romney, a fost analizată în special în contextul electoral din SUA. Majoritatea analiștilor și comentatorilor au încercat să extragă îndeosebi răspunsuri cu privire la șansele de a obține postul de la Casa Albă sau de cum va arăta noua politică externă și de securitate a SUA.

Politică așteptăm, politică vom găsi. Carevasăzică, mai mereu găsim exact ceea ce căutăm. Răspunsurile noastre nu sunt decât reflexii ale propriilor întrebări. Așa că trebuie să sperăm că vom avea bune întrebări. Altfel, adio bune răspunsuri.

Mie mi-a atras atenția, printre altele, cele două criterii necesare pentru a recunoaște un lider, avansate de Obama: 1.  să ai un scop în viață și 2. să fii capabil să spui nu, chiar și celor din propria tabără.

And so part of leadership and governing is both saying what it is that you are for, but also being willing to say no to some things.

Eu vă propun alte două criterii: 1. capacitatea de a privi lucrurile din diferite perspective; 2.abilitatea a acționa astfel încât să fii un model-viu, care să-i determine pe ceilalți la reflecție și acțiune.

Ale voastre două criterii pentru un lider care sunt?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s