La început a fost proiectul

De ce se cheltuiesc atâtea resurse pentru a ajuta animalele aflate în suferință sau pe cale de dispariție când sunt atâția oameni pe această planetă care au nevoie de ajutor?

Să presupunem că această întrebare ar încolți în mintea unui telespectator care ronțăie liniștit un măr în timp ce privește Animal Planet. E o întrebare legitimă? Sunt mizantropi cei implicați în astfel de proiecte? Iubesc animalele mai mult? Ce-i răspundem?

Cuvântul-cheie în oferirea unui răspuns îl constituie, în opinia mea, conceptul de proiect. Unui astfel de mâncător-de-mere-reflexiv i-aș răspunde că cea mai mare parte din lucrurile bune care sunt în jurul nostru apar fiindcă există oameni cu idei, cu inițiativă, care se implică, elaborează proiecte pe teme de interes pentru ei și comunitate. Apoi depun energie pentru a pune pe roate proiectul, intrând în parteneriat cu alți oameni, interesați de aceleași lucruri.

Animalele salvate de oameni sunt rodul unor proiecte. Lăudabile, negreșit. Oameni salvați de alți oameni, pentru a ieși din suferință, nepăsare, prostie, lene intelectuală, etc.  trebuie să fie tot rodul unor proiecte. Iar proiectele sunt dintre cele mai diverse pe lume pentru că oamenii cu inițiativă sunt dintre cei mai diferiți.

Ca să schimbăm în bine lumea noastră ar fi util să încercăm să dezvoltăm propriile noastre proiecte și să-i cooptăm și pe alții în ele.

Lumea noastră este într-o stare atât de proastă și din cauza lipsei proiectelor asumate personal. Știu, pare o concluzie tristă, dar mie mi se pare extrem de adevărată. Nu lipsa resurselor e adevărata problemă a lumii moderne, ci lipsa proiectelor și implicit a oamenilor cu inițiativă.

Reclame

2 gânduri despre „La început a fost proiectul

    • Înclin să cred că cei hotărâți și cu inițiativă au întotdeauna prima șansă, indiferent câți adversari vor întâlni. E ca și cum Novak Djokovic ar juca cu Nalbandian – adică șanse minime pentru argentinian 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s