Exercițiu de libertate

Întrebarea e veche, dar acum simt că e momentul să ofer un răspuns: De ce scriu pe blog?

Pentru mine, în acest moment, scrisul pe blog echivalează cu un exercițiu de libertate de conștiință și expresie. Nu am știut asta de la bun început. Nu am pornit la drum cu gândul de a-mi exercita fără constrângeri, în afară de propriile mele decizii, libertatea de exprimare. Acum însă văd lucrurile în acest fel și sunt încredințat că e o motivație puternică.

Este, fără îndoială, un criteriu de apartenență la o lume civilizată, în care libertatea de conștiință și expresie sunt realități. Din acest punct de vedere suntem la o distanță enormă față de vremurile de dinainte de 89.

Acum scriu pe blog și mă simt un om liber. Sunt singurul care decide în această privință. Sentimentul libertății nu este puțin lucru. Îl putem experimenta nu atât de des pe cât ne imaginăm. Și dacă putem s-o facem și în acest mod foarte simplu, al scrisului liber și responsabil pe blog, facem încă un pas către o viață bună.

Mă simt liderul propriei mele vieți!

Reclame

4 gânduri despre „Exercițiu de libertate

    • Da. Prima mea slujbă nu a fost deloc rea din acest punct de vedere. Mi-a dat posibilitatea de a avea propriile mele proiecte și a le duce la bun sfârșit. Iar aceasta e parte din a fi un lider. Unul dintre cele mai interesante proiecte ca profesor a fost cel cu banderola roșie, despre care am scris aici.

  1. Cu siguranta societatea contemporana subevalueaza libertatea de exprimare. Din pacate nu inveti sa o apreciezi cu adevarat decat dupa ce simti ca incepi sa o pierzi.

  2. Din fericire, insa, societatea contemporana a creat netul. Ceea ce a dus libertatea de exprimare la un nivel pe care cred ca nu l-a cunoscut niciodata omenirea inainte de asta. Asa ca,I’m gonna keep on blogging.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s